Myšák Gallery Praha

Business parky a firemní sídla
Číslo reference: 11042-01

Myšák Gallery představuje jedinečné komerční prostory, které vznikly citlivou rekonstrukcí přístavbou v samém centru Prahy na místě legendární cukrárny u Myšáka ve Vodičkově ulici. Nová moderní budova navazuje na původní objekt, který se proslavil rondo kubistickou fasádou z dvacátých let minulého století.

V objektu se nachází jak obchodní pasáž, tak 4.000 m2 nejmodernějších kancelářských prostor a v zadní přístavbě exkluzivní bytové jednotky Residence Františkánská zahrada. Ve třech podzemních podlažích jsou umístěny skladové prostory a parkovací místa pro nájemce.

Při návrhu struktury, materiálového řešení a designu orientačního a informačního systému jsme museli skloubit požadavky dané multifunkčním charakterem objektu, kdy jsou rozdílné požadavky na rozsah a způsob prezentovaných informací v nákupní galerii, nájemních kancelářských prostorách a bytové části.

Decentní označení vstupu do recepce.

Tabulka z mosazi s vygravírovanými popisy. Dva odstíny patiny (tmavá patina v písmu a světlá patina s lehkým kartáčováním v ploše). Lakováno čirým lakem v dezénu polomat (sametový lesk).

Označení vstupu do prostor recepce z nákupní galerie.

Nápis z jednotlivých plastických znaků z metalicky lakovaného plastu. Písmena kotvena na distančních kotevních trnech.

Hlavní orientační tabule. Řešena jako trojdílná v návaznosti na členění budovy.
Střední tabule doplněna schematickým orientačním plánem s vyznačením pozic svislých komunikací v jednotlivých částech objektu.

Tabule SN 02 zhotovená z bezpečnostního skla s broušenými a leštěnými hranami s pozadím v efektu broušeného skla s krystalickou strukturou. Kotvení z profilů z broušené nerezi. Popisy z jakostních samolepících fólií. Nasvětleno bodovými stropními světly.

Patrová směrová tabule v budově A. Tabule navazuje na výtahovou lobby a řeší atypickou strukturu svislého členění budovy, kdy došlo v rámci rekonstrukce ke spojení budov s rozdílnou výškou stropů v podlažích. Tím došlo k výškovým posunům a situacím jako je tato, kdy dvě podlaží obsluhuje jedna stanice výtahu.

Označení výtahu v budově A.

Popis z jakostních samolepících fólií s efektem broušeného skla s krystalickou strukturou.

Informační a orientační pylon v nákupní galerii.

Atypický solitérní prvek s informační plochou z bezpečnostního skla s broušenými a leštěnými hranami s pozadím v efektu broušeného skla s krystalickou strukturou. Kotvení do patky z masivní broušené nerezi. Popisy z jakostních samolepících fólií.

Evidenční číslo dveří. Slouží zejména správě budovy a evidenčním účelům.

Tabulka z dvouvrstvého plastu s čelní plochou v dezénu stříbrný kov. Popisy vygravírovány do černého jádra tabulky.

Značení technických místností v zázemí budovy.

Speciální vstup pro trpaslíky do prostor zázemí.

Označení podlaží v podzemní části budovy.
Barevné rozlišení koresponduje s barevným rozlišením jednotlivých podlaží v podzemních garážích.

Tabule typ Hradec v jednostranném provedení. Lakované profily kotvené v plastových bočních profilech. Popisy z jakostních samolepících fólií. Kotveno na stěnu.

Označení vstupu do podzemních garáží z výtahové a schodišťové lobby.

Situace u vstupu do výtahového a schodišťového jádra (svislá komunikace) z podzemních garáží.
Zavěšená tabule zajišťuje viditelnost z přilehlých prostor podzemních garáží a tabule vedle dveří potvrzuje místo vstupu do svislé komunikace.

Tabule typ Hradec v zavěšeném (oboustranném) a v provedení na stěnu (jednostranném).

Obdobná situace jako výše ale v jiném podlaží (viz také barevné rozlišení). Navíc je zde tabule pro vyznačení směru k výtahu do budovy A.

Detail tabule označení vstupu do výtahového jádra z podzemních garáží.

Směrová tabule pro navigaci k jednotlivým parkovacím zónám.

Tabule typ Hradec v zavěšeném oboustranném provedení. Lakované profily kotvené v plastových bočních profilech. Závěsná lanka z pozinkované oceli. Popisy z jakostních samolepících fólií.

Značení parkovacích míst kde je kombinováno pevné značení (viz první tabulka zleva - značení parkovacího místa pro byt) a značení s modulem pro vložení výměnného výtisku.

Značení parkovacích míst v podzemních garážích. Tabulky umožňují jednoduchou výměnu infomací správou objektu nebo nájemníkem. Barevné provedení v souladu s barevností značení jednotlivých podzemních podlaží.

Tabulky typ Hradec s modulem z čirého PMMA pro vložený výtisk. Lakované profily kotvené v plastových bočních profilech. Popisy záhlací ze samolepících fólií.

TOPlist