• Související realizace
  • Obchodní centrum Nový Smíchov Praha

Obchodní centrum Nový Smíchov

Garáže a parkovací domy
Číslo reference: 11104-01

Nový Smíchov je jedno z nejdéle fungujících nákupních center v Praze. Také patří mezi nejvíce navštěvovaná centra. Tomu odpovídá i provoz v podzemních parkovištích. Správa centra se proto rozhodla nahradit již nevyhovující značení novým systémem od naší společnosti.

Realizaci nového systému značení předcházelo zpracování studie řešení a jeho základem bylo nejen sledování reálného provozu a krizových situací, které provoz vozidel v podzemí centra přináší, ale také dialog se zákazníkem a seznámení se s mnohdy až dramatickými zážitky.
Nejen, že řidiči umí se svými vozidla do sjezdové rampy centra v plné rychlosti skákat, ale umí tak činit s i s jízdními koly na střešním nosiči, který (i s koly) v následující vteřině utrhnou o strop garáží.
Proto bylo hlavním cílem nového značení poskytnout řidičům dostatek jednoznačných informací a tak předcházet kolizím a krizovým situacím.

Označení vjezdu do podzemních parkovišť nákupního centra.

Nápis z jednotlivých plastických znaků z probarveného akrylátu.

Směrová tabule k parkovacím zónám (podlažím) a k jednomu z výjezdů v nákupním centru.

Tabule typ Hradec v závěsném provedení. Lakované profily kotvené v plastových bočních profilech. Popisy z jakostních samolepících fólií. Oboustranné provedení. Zavešeno na ocelových lankách.

Směrové tabule k výjezdům z podzemních parkovišť nákupního centra.

Směrová tabule k výjezdu z podzemních parkovišť nákupního centra.

Tabule typ Hradec v jednostranném provedení. Lakované profily kotvené v plastových bočních profilech.. Popisy z jakostních samolepících fólií. Kotveno na stěnu.

Pomocná grafika pro směrování ke schodišťovému a výtahovému jádru (do nákupní galerie) v podzemních parkovištích nákupního centra.

Grafika z jednotlivých segmentů z probarveného extrudovaného PVC.

Světelná směrová tabule do nákupní galerie z podzemních parkovišť nákupního centra.

Oboustranný světelný box. Rám z hliníkových profilů. Čelní plochy z opálového PMMA s popisy z translucentních fólií. Prosvětlení zářivkami. Zavěšeno na ocelových lankách.

Označení schodišťového a výtahového jádra (do nákupní galerie) v podzemních parkovištích nákupního centra.

Nápis z jednotlivých plastických znaků z probarveného akrylátu.

TOPlist